fbpx

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Inked Planet je u obavezi da povraćaj izvrši preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice ili da uplaćena sredstva vrati kupcu na tekući račun.

Trgovac je dužan da, u roku od 14 dana od dana kad je primio obrazac za odustanak, izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke.

Povraćaj uplata se vrši koristeći ista sredstva plaćanja koja je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji. U slučaju povraćaja novca kupcu koji je porudžbinu platio u gotovini prilikom isporuke (plaćanje pouzećem) ili uplatom na račun prodavca, Inked Planet će povrat novca izvršiti uplatom na tekući račun koji mu kupac dostavi, a isplata u gotovini nije moguća.

Trgovac nije u obavezi da izvrši povraćaj dodatnih troškova, koji su posledica izričitog zahteva potrošača za dostavu, koja odstupa od najjeftinije
uobičajene dostave, koju je ponudio trgovac. Potrošač snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe.

Potrošač je dužan da robu vrati trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu ili dokaz o slanju robe koja se vraća.